top of page
ORTHONYXIE
NAGELBEUGEL
Introductie

Een te sterk gekromde (hyperconvexe) nagel kan voor vervelende drukpijnen ter hoogte van de nagelwal zorgen of kan gaan ingroeien. Bij een ingegroeide nagel groeit het puntje van de teennagel in de omliggende nagelwal. Hier kan dan een wondje ontstaan en dit kan bij gevolg ontsteken. Dit kan aan de hand van een nagelbeugel gecorrigeerd worden en zo verdere problemen voorkomen.

Hoe gaan we te werk

Allereerst evalueert de podoloog de ernst van de problematiek. Als er sprake is van een matig ingegroeide nagel, waarbij geen ontsteking aanwezig is, kan er vrijwel onmiddellijk een beugel gemoduleerd worden. De nagelbeugel wordt onmiddellijk ter plaatse vervaardigd door de podoloog zelf uit een stalen draadje. Hier kunnen we spreken van echt vakmanschap. Het beugeltje wordt aan de hand van twee haakjes op de nagel gefixeerd. Dit alles is geheel pijnvrij!

Hoe werkt een nagelbeugel?

De beugel wordt met spanning op de nagel geplaatst. Als de nagel dan gaat groeien, wordt deze gedwongen om rechter te gaan groeien. Dit proces wordt in de loop van een aantal weken enkele malen herhaald tot u volledig klachtenvrij bent.

Met het nodige nagelknip-advies sturen we u terug op pad!

Wat meenemen
  • ​Identiteitskaart

  • Verwijsbrief van de huisarts

  • Medische verslagen relevant voor de huidige therapie

  • De schoenen die u het meeste draagt (sportschoenen, werkschoenen, pantoffels...)

bottom of page