top of page

PODOLOGISCHE ZOLEN

Introductie

Zooltherapie is de meest bekende techniek binnen de podologie. Hierbij wordt de voetstand gecorrigeerd aan de hand van een voorafgaand onderzoek in combinatie met een 3D-voetscan. Zooltherapie heeft een grote invloed op het verminderen van pijnklachten in uw voeten, knieën, benen, heupen en lage rug.

Podologische zolen kunnen bij verschillende klachten worden toegepast. Zo kunnen ze zorgen voor een betere drukverdeling en kunnen ze uw gehele houding verbeteren. Ook een beenlengteverschil kan met steunzolen worden beïnvloed. Soms is het nodig dat specifieke spieren of pezen ontlast worden of dat drukpunten vermeden worden. In dat geval kan er op een specifieke plaats in de steunzool een verhoging of verlaging aangebracht worden, waardoor uw voeten op een andere manier functioneren.

Podologische functionele zolen VS steunzolen

De klassieke steunzool geeft met zijn naam de functie al weg, hij zorgt voornamelijk voor steun. Dit type zolen zorgt dus enkel voor de nodige ondersteuning.

Anderzijds wordt er bij podologische functionele zolen gebruik gemaakt van de vele assen in de voet om de nodige correctie door te voeren. Het doel van de zolen is om de normale functie van de voet te herstellen tijdens het gaan, om zo risicofactoren weg te werken.
 

gewrichtsassen voet.gif

Hoe gaan we te werk

Onze podologische functionele zolen worden volledig op maat gemaakt. Aan de hand van een 3D-voetscan en bijhorende software zorgen we voor de perfect passende zool. Samen met de resultaten uit het voorafgaande onderzoek, ontwerpen we de zolen naar uw behoeften. De maatname van de voeten wordt verder digitaal opgeslagen, waardoor het steeds mogelijk is om een exacte kopie te maken.

Bij het ophalen van de zolen worden ze afgesteld naar uw voeten/schoenen.

Wat meenemen
  • Identiteitskaart

  • Verwijsbrief van de huisarts

  • Medische verslagen relevant voor de huidige therapie 

  • Eventuele medische beelden (RX, CT, NMR, echografie)

  • De schoenen die u het meeste draagt (sportschoenen, werkschoenen, pantoffels...) 

  • Sportieve, gemakkelijke kledij

  • Trainingsschema's indien van toepassing.

bottom of page