top of page
Tarieven & terugbetaling Podoloog
  • Biomechanisch onderzoek: €65

  • Podologische zolen: €165 (Incl ophaalafspraak & evaluatie)

  • Podologische veiligheidszolen: €195

  • Diabetisch screening met zorgtraject: €40 (terugbetaling via RIZIV)

  • Gespecialiseerde voetverzorging < 30 minuten: €40

  • Gespecialiseerde voetverzorging > 30 minuten: €47,5

  • Podologische sandalen/ slippers: €245

Door het betalen van de factuur, verklaart de patiënt bekend te zijn met de wetgeving met betrekking tot het gebruik van op maat gemaakte zolen in veiligheidsschoenen, evenals akkoord te zijn met de factuurvoorwaarden.

Terugbetaling steunzolen Partena

DSC01728.jpg

Podologische functionele orthesen VS orthopedische zolen

Podologische functionele orthesen en orthopedische zolen zijn niet hetzelfde. Ook de terugbetaling is vaak verschillend. Lees meer op onze blog

Terugbetaling diabetes type 2 (RIZIV)

Patiënten met diabetes type 2 die een zorgtraject volgen, hebben 2 maal per jaar recht op de terugbetaling van een podologische screening. Hierbij worden de voeten geïnspecteerd, de doorbloeding gemeten en het gevoel in de voeten getest. Deze sessies worden terugbetaald door de ziekteverzekering.

Diabetes voetbehandeling (nomenclatuur voortraject 771153 of zorgtraject 794032): 40 euro

De prestaties (diabetische voetbehandelingen) worden voorgeschreven door de behandelende arts voor patiënten die een verhoogd risico hebben op voetwonden (risicoklasse 1, 2a, 2b of 3).

Terugbetaling podologische zolen

Doordat podologie in België een relatief jong beroep is, verschilt de terugbetaling per mutualiteit.

Helan (vroegere Partena & OZ): Podologische zolen: 50 euro per paar per jaar

Liberale mutualiteit:                 Podologische zolen: 30 euro per paar per 2 jaar

Hieronder kunt u een overzicht terugvinden van alle mutualiteiten en de benodigde documentatie.

Helan (vroeger Partena & OZ)

Helan Podologie terugbetaling Oostende_edited.jpg

Zooltherapie/podologische zolen: Helan voorziet sinds 2022 jaarlijkse terugbetaling. Hiervoor is geen voorschrift van de (huis)arts nodig. U dient wel dit formulier mee te brengen naar de praktijk indien u recht wil hebben op de tegemoetkoming van 25 euro per zool, ofwel 50 euro per set.

Voetbehandelingen: Helan voorziet een terugbetaling voor diabetespatiënten. Gelieve hiervoor dit formulier mee te brengen naar de praktijk.

Christelijke mutualiteit

Terugbetalen steunzolen Christelijke Mut

De Christelijke Mutualiteit (CM) voorziet momenteel (nog) geen terugbetaling van de podologische zolen /consult.

Voetbehandelingen: U heeft recht op terugbetaling indien er diabetes vastgesteld is. Gelieve dit formulier mee te brengen naar de praktijk indien u hierop recht wil hebben. De CM voorziet geen terugbetaling voor mensen met een beperking of 65+'ers.

Solidaris (Bond Moyson)

Solidaris podoloog oostende arne verbanck terugbetaling.jpg

Bond Moyson voorziet momenteel (nog) geen terugbetaling van de podologische zolen /consult.

Voetbehandelingen: in West-Vlaanderen hebt u recht op terugbetaling voor een voetverzorging indien u ouder bent dan 65 jaar of omwille van medische redenen ook voor de leeftijd van 65 jaar.

Informatie terugbetaling voetbehandeling

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Terugbetalen steunzolen Neutraal Ziekenf

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen voorziet vanaf 2023 een terugbetaling van 25 euro per podologische zool of 50 euro per paar. Momenteel is er geen terugbetaling van het consult.

Voetbehandelingen: U hebt recht op terugbetaling van 5 euro per voetverzorging indien u ouder bent dan 65 jaar​. Gelieve dit formulier mee te brengen naar de praktijk indien u hierop recht wil hebben.

logo-vnz.jpg

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen voorziet vanaf 2023 een terugbetaling van 25 euro per podologische zool of 50 euro per paar. Momenteel is er geen terugbetaling van het consult.

Voetbehandelingen: U hebt recht op terugbetaling van 5 euro per  voetverzorging indien u ouder bent dan 60 jaar​. Gelieve dit formulier mee te brengen naar de praktijk indien u hierop recht wil hebben.

Liberale Mutualiteit

Terugbetalen steunzolen liberale mutuali

De Liberale Mutualiteit voorziet sinds 2021 een terugbetaling van 15 euro per zool. Gelieve dit formulier mee te brengen naar de praktijk.

Voetbehandelingen: U hebt recht op terugbetaling van 5 euro per  voetverzorging indien u ouder bent dan 65 jaar​. Gelieve dit formulier mee te brengen naar de praktijk indien u hierop recht wil hebben.

Railcarelogo_edited.png

Rail Care

Rail Care voorziet sinds 2022 een terugbetaling van 25 euro per zool. Gelieve dit formulier mee te brengen naar de praktijk.
 

DKV Daily verzekeringen

image.png

DKV Daily verzekeringen voorzien een terugbetaling tot 70% incl. ereloonsupplementen. Meer informatie

bottom of page