top of page
Podologie voor wie

Veel meer dan enkel zolen

Introductie

Heeft u last aan de enkels, knieën, heupen of rug? Dan bent u bij podologie Verbanck in Oostende en Gistel aan het juiste adres. Jong of oud, kind of volwassen, frequent of recreatieve sporter, diabetes- en reumapatiënten zijn stuk voor stuk de doelgroep van de podoloog. 

Wie podologie hoort, denkt meteen aan steunzolen. Niets is minder waar, want een podoloog doet zoveel meer dan dit. Een podoloog biedt u een passende oplossing aan voor problemen of klachten aan het onderste lidmaat. Dit gaat van een ingegroeide nagel tot een diabetesscreening of het onderzoeken en/ of screenen van sporters.

Wat is podologie

Podologie, of letterlijk vertaald voettherapie, is een wettelijk erkend medisch beroep. Een podoloog is een paramedicus gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van voeten en de bovengelegen structuren (enkel, knie, onderrug..) , evenals alle problemen die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet. 

Bij ons heeft u géén verwijzing van de huisarts nodig. U kunt dus geheel vrijblijvend contact opnemen voor een afspraak.

Podologie wat doet ie

Bij een podoloog kan u terecht met klachten ter hoogte van de voeten, enkels, de knieën of zelfs de heupen en de rug. Verder kan een podoloog helpen bij:

  • Het aanmeten of bijstellen van podotherapeutische zolen;

  • Het aanmeten van op maat gemaakte slippers;

  • Het modelleren van orthesen;

  • Behandelen van klachten aan de hand van instrumentele behandeling; (likdoorns verwijderen, ingegroeide nagels behandelen, )

  • Het aanbrengen van sporttape;

  • Het geven van voorlichting en bijhorende adviezen om voetproblemen te verminderen.

Jong of oud, kind of volwassen, frequent of recreatieve sporter, diabetes- en reumapatiënten zijn allemaal stuk voor stuk de doelgroep van de podoloog. 

Hoe gaan we te werk

Een eerste intakegesprek is één van de belangrijkste elementen bij een podologisch onderzoek. Hierbij verdiepen we ons in uw medisch en persoonlijk verleden aan de hand van een uitgebreide anamnese. Vervolgens gaan we op zoek waar uw problemen gelokaliseerd zijn en hoe deze tot stand zijn gekomen. Dit door middel van een efficiënt klinisch onderzoek met behulp van palpaties, mobiliteits- en spierkrachttesten en screenings. Uiteindelijk overlopen we samen de te verwachten tijdslijn van uw herstel, hoe we dit gaan aanpakken en waar we rekening mee moeten houden. Het nodige behandelplan wordt onmiddellijk opgemaakt en overlopen.

Wij werken zowel in Oostende als Gistel samen in een multidisciplinair team, waarbij we indien nodig kunnen doorverwijzen naar een kinesist, osteopaat of een diëtist. Op deze manier garanderen we een zo efficiënt mogelijk behandeltraject.

Wat meenemen

Voor een efficiënt onderzoek vragen we het volgende bij de hand te houden:

  • Identiteitskaart

  • Sportieve, gemakkelijke kledij, een aansluitend korte broek, tot boven de knieën

  • Medische verslagen relevant voor de huidige therapie 

  • Eventuele medische beelden (RX, CT, NMR, echografie)

  • De schoenen die u het meeste draagt (sportschoenen, werkschoenen, pantoffels...)

  • Hulpmiddelen zoals eerdere steunzolen, compressiekousen...

Over podologie
bottom of page